Sälj båt

1. Berätta om din båt

Allt du behöver göra är att skicka lite information om din båt, så som modell, ålder, motor och annan väsentlig utrusning, och gärna några bilder om du har. Vi gör en preliminär värdering och kommer och tar bilder samtidigt som vi ger lite tips om hur vi kan förbättra försäljningschanserna. Efter det kommer vi överens om ett försäljningspris och båten läggs ut till försäljning.

2. Använd din båt som vanligt

Du behöver inte lämna båten till oss under försäljningen. Allt vi kräver är att du ska ha den tillgänglig med relativt kort varsel om vi får en visning eller provkörning. Så att du kan använda båten som vanligt under tiden.

3. Vi annonser i hela norden

Vi ser till att din båt får den bästa synligheten. Vi annonserar här på vår egen hemsida, via vår butik på Blocket.se, Nettivene.fi, och med hjälp av specifikt styrda annonser på bland annat sociala medier och övriga hemsidor som når personer i flera länder. Annonseringen anpassas hela tiden så att försäljningen ska gå så snabbt som möjligt.

4. Betala till sist

Du har endast dina vanliga kostnader för båtplats eller förvaring under försäljningstiden samt bränsle för kortare provkörningar. Du betalar inget till oss så länge båten inte är såld. Först när försäljningen är klar drar vi av vår provision på försäljningspriset. Provisionen varierar för olika båtar och prisklasser.

5. Efter försäljningen

Försäljningsdokument och annat som behövs ordnar vi för dig. Om köparen önskar hjälp med transporter och annan logistik hjälper vi till så gott vi kan. Allt för att få till en så smidig försäljning som möjligt.